plaattaart

Plaattaart met gehakt en gegrilde little gem

Het voordeel van een plaattaart ten opzichte van een quiche is dat het er niet zo nauw op aan komt hoe het bladerdeeg op de bakplaat ligt. Er kan van alles op en is makkelijk te maken. Sandra doet er gehakt en diverse groenten. Ze serveert er gegrilde little gem bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 6 plakken bladerdeeg
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 kleine winterpeen
  • 2 pastinaken
  • 125 gram ricotta
  • peper, zout
  • 4 takjes tijm
  • 30 gram hazelnoten
  • 2 little gem
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Bebloem het werkvlak en leg de plakjes bladerdeeg op elkaar. Rol de plakjes bladerdeeg met een deegroller tot een plaat die op de bakplaat past. Leg de plak op de bakplaat en vouw de randen dubbel. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en bak de bodem 5-10 minuten.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 3 minuten. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Voeg de winterpeen toe en bak circa 3 minuten. Schil de pastinaken en snijd in kleine blokjes. Voeg toe en bak circa 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Ris de tijm. Voeg de ricotta en tijm toe en roer door.

Haal de bakplaat uit de oven en verdeel het gehaktmengsel erover. Hak de hazelnoten. Bestrooi de plaat de hazelnoten en bak circa 15 minuten in de oven.

Verhit de grillpan. Halveer de little gem en bestrijk de platte kanten met olie. Gril de little gem circa 2 minuten. Leg de little gem op een bord. Rasp er de citroenschil over en pers de citroen naar smaak boven de little gem. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de plaattaart over borden. Serveer met de gegrilde little gem.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

    Snipsnap says:

    Hallo Sandra,
    Ik ga mijn man straks verrassen met dit gerecht, hij is nu lekker aan het zwemmen met een vriend.
    Dit is weer zo’n ideaal recept om je koelkast leeg te maken.
    Ik heb dit gemaakt met gehakt, spruitjes, pompoen en wat lekkere zoutloze kaas.
    Oh heerlijk zeg, heb er zo zin in, nu nog even wachten op de piep van de oven en dan….smullen maar!!
    Bedankt en een gezellig weekend.
    Groet Snipsnap

      MAX Vandaag says:

      Beste Snipsnap, wat fijn om te lezen dat u zo van de recepten van Kook mee met MAX geniet. Voor nu alvast smakelijk eten en nog veel toekomstig kookplezier gewenst en natuurlijk ook een heel gezellig weekend.

    Snipsnap says:

    Beste Max
    Oh wat leuk dat u mijn berichtjes leest.
    Wij genieten zeker van Max en kook mee met Max.
    Ikzelf heb een dieet dat zout vrij moet zijn, we eten heerlijk nu we de recepten van uw programma gebruiken.
    Gewoon geen zout aan toevoegen dan is de cardioloog al blij.
    En.. ja wel, mijn man vond het weer heerlijk.
    Groetjes Snipsnap