Kook mee met MAX

Omroep: MAX

Duur: 0:13:06

Uitzending: di 17 sep 2019 10:00

Comfortbrood met gehakt en cheddar

De geel-oranje cheddar kaas kent zijn oorsprong in het dorp Cheddar in het Engelse Somerset. De kaas wordt gewoon van koemelk gemaakt, maar het is vooral het rijpingsproces wat de kaas bijzonder maakt. Ze worden namelijk gerijpt in grotten. Daardoor krijgt het de wat pittige smaak. Een ideale kaas om te verwerken in gerechten. Sandra gebruikt de cheddar om haar comfortbrood met gehakt een lekker pittig smaakje te geven.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 prei
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 milliliter slagroom
  • paar takjes tijm
  • peper, zout
  • 2 tomaten
  • 30 gram cheddar
  • 1 Turks brood

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel en snipper de sjalot. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot met het gehakt circa 3 minuten. Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd in dunne repen. Voeg toe en bak circa 2 minuten mee. Snijd de champignons in plakken, voeg toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de bloem toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de slagroom toe. Ris de tijm boven de pan. Breng op smaak met peper en zout en laat circa 5 minuten op laag vuur sudderen.

Snijd de tomaat in plakjes. Rasp de kaas. Snijd het brood horizontaal door. Verdeel de saus over de bodem van het brood. Verdeel hierover de plakjes tomaat en bestrooi met de kaas. Leg hierop de bovenkant van het brood en bak circa 10 minuten in de oven.

Snijd het brood in kwarten en verdeel over borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie