jagersschotel

Jagersschotel

Het idee achter deze jagersschotel is als de jagers thuis komen na de jacht, er een stevig bord eten op hen te wachten staat. De aardappelen, groene kool en gehakt met een vleugje kerrie laten zich goed combineren en zijn extra lekker nadat ze met wat kaas in de oven hebben gestaan.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • olijfolie
  • 0,5 groene kool
  • peper, zout
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 ui
  • 150 gram gehakt (half-om-half)
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 2 theelepeles mosterd
  • 30 gram geraspte jonge kaas

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Kook de aardappelen in circa 15 minuten gaar.

Verwarm een scheutje olie (of boter) in een pan. Snijd de groene kool in repen en bak circa 5 minuten. Breng op smaak met peper, zout en kerriepoeder. Verdeel de kool over een ovenschaal.

Verwarm in dezelfde pan nog een scheutje olie. Pel en snipper de ui en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt over de kool. Giet de aardappelen af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stamp tot puree. Voeg de melk en de mosterd toe en roer door. Verdeel de puree over de het gehakt en verdeel er de jonge kaas over. Bak circa 10 minuten.

Verdeel de jagersschotel over borden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    annaben says:

    Geachte mevrouw Ijsbrandy,
    Leuk die adviezen over konijnenvoer, in dit geval
    groene kool……..kool is niet goed voor konijnen.
    Kunnen ze binnen 24 uur aan dood gaan , bij een bepaalde hoeveelheid. Ze krijgen dan een gasbuik.
    Dus die adviezen kunt u beter niet geven.
    Met vriendelijke groet en succes met uw programma!

    Snipsnap says:

    Hallo Sandra,,
    Ik heb dit gerecht gemaakt met spruitjes in plaats van groene kool.
    Zo dat was echt lekker, en zeker met dit koude weer een echte aanrader!
    Dank u wel voor dit recept!!!
    Groetjes daar van Snipsnap