Pitabroodje met knolselderij shoarma van Sandra Ysbrandy

Vegetarisch eten is volgens Sandra Ysbrandy niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Als mensen zouden ervaren hoe lekker vegetarische gerechten smaken, koken ze misschien wat vaker een maaltijd zonder vlees, aldus Sandra. Dit broodje shoarma is zo lekker dat u het vlees niet mist!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 1 knolselderij, geschild en grof geraspt
  • 0,5 krop ijsbergsla
  • 1 rode ui
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • flinke scheut olijfolie extra vierge
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bos platte peterselie
  • peper en zout

Voor het shoarmakruiden mengsel:

  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepels  komijn
  • 3 theelepels  paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

Meng de specerijen voor de shoarmakruiden. Doe de geraspte knolselderij in een kom en giet er een flinke scheut olijfolie over en het specerijenmengsel. Meng goed door elkaar.

Bak de knolselderij op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Doe dit eventueel in gedeeltes anders gaat de knolselderij koken in plaats van bakken. Proef of de knolselderij voldoende op smaak is.

Maak de kruidenyoghurt door de Griekse yoghurt te mengen met fijngesneden peterselie (houdt een klein beetje achter om mee te garneren), fijngeraspte knoflook, olijfolie en peper en zout.

Snijd de rode uien in hele dunne ringen, het liefst met behulp van een mandoline.

Verwarm de pitabroodjes in de oven. Snijd de broodjes open en beleg met sla, kruidenyoghurt en knolselderijshoarma. Garneer met nog een dotje kruidenyoghurt, rode ui en peterselie.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie