Pasta puttanesca met een twist van Bart

Spaghetti alla puttanesca is een bekend gerecht dat halverwege de vorige eeuw populair werd. Het is van origine een pasta voor de arme bevolking. Het is snel te maken, het is goedkoop en ook nog gezond. Bart maak zijn eigen variant met tonijn uit blik. De tonijn moet natuurlijk wel duurzaam zijn. Het moet met hengel en haak gevangen zijn en een MSC-certificaat hebben. Wanneer het MSC-keurmerk op een visproduct staat dan betekent dit dat de vis duurzaam is gevangen en dat deze volledig te traceren is naar de visserij waaruit de vis afkomstig is.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram gedroogde pasta
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 knoflookteen, heel fijngesneden
  • ½ rode peper, zonder zaadlijsten en fijngesneden
  • 5 ansjovisfilets, in grove stukken gesneden
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 handvol zwarte olijven, ontpit en in stukken
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 5 takjes peterselie, grof gehakt

Beschrijving:

Plaats een koekenpan op een middelhoog vuur. Schenk een flinke scheut olie in de pan en voeg de ansjovis, knoflook en de peper toe. Bak dit tot de ansjovis is
gesmolten.

Voeg de olijven, kappertjes en de courgette toe en bak dit 4-5 minuten. Voeg vervolgens de tomaten toe aan het gerecht, roer het geheel even door en laat zachtjes pruttelen.

Doe wat zout in de pan met water en kook de pasta.

Laat de tonijn uitlekken en voeg het toe aan de saus. Roer goed door tot de tonijn goed verdeeld is. Strooi de helft van de peterselie in de saus en laat de andere helft staan voor de garnering.

Controleer de pasta en giet af als het al dente is. Voeg de pasta vervolgens toe aan de saus. Schep de pasta en de saus goed om tot de saus goed verdeeld is. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overgebleven peterselie.

Geef een reactie

Reacties (3)

    Jannigje van Wijk says:

    Heerlijk

    Louis Burgemeestre says:

    Wat heeft een puttane met spagetti gerecht te maken?

    Nettie Capellenaartje says:

    Dit gerecht wordt ook wel “hoeren pasta” genoemd. (Puta = Spaans voor hoer….) Ja beetje een vreemde naam voor een pasta. Maar het verhaal gaat dat de hoeren van Napels deze pasta serveerden om de mannen naar hun bordelen te lokken. De liefde van de man gaat ten slotte door de maag.