Oosterse linzensoep van Pauline

Wat foodblogger Pauline Weuring in de zomer met salades heeft, heeft zij in de winter met soep; ze eet ze bijna dagelijks. In Tijd voor MAX maakte Pauline  een “het hele jaar door soepje”. Hartverwarmend, maar met een vleugje zomer door de kokosmelk.

Ingrediënten:

  • 275 gram rode linzen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 grote witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 1 centimeter verse gember
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 1 stengel citroengras
  • 1 limoen
  • scheutje vissaus
  • handje verse koriander
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

Was de linzen.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (excl. zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de kerriepoeder, kurkuma en de komijn toe. Rasp de gember en bak dit kort mee. Plet de stengel citroengras met de platte kant van je mes en leg deze in de pan. Voeg de bouillon en de linzen toe en breng het aan de kook. Laat de soep ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes koken.

Verwijder de stengel citroengras en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met een scheutje vissaus, het sap van 1 limoen en wat peper en zout naar smaak. Garneer de soep met verse koriander.

Tip: Wordt u een beetje bang van deze ingrediëntenlijst? U kunt alle specerijen ook vervangen door 1 eetlepel gele currypasta.

Geef een reactie

Reactie

  1. Annette53 says:

    Ik ga deze binnenkort maken
    Lijkt me heerlijk