Bruine bonensoep van Alie Dijkstra

Ingrediënten:

  • 250 gram gedroogde bruine bonen
  • 4 ons runderpoulet
  • 2 ons gerookt spek
  • 2 rookworsten
  • 1 aardappel
  • 1 knolselderij
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 10 kruidnagels
  • 4 blaadjes laurier
  • 10 jeneverbessen

Bereiding:

Laat de bruine bonen een paar uur wellen in 1,5 liter water. Trek tegelijkertijd bouillon van de runderpoulet.

Snijd de spek in blokjes en snipper de ui. Bak het spek en de ui. Voeg vervolgens de kruidnagel, laurier en jeneverbessen toe. Voeg al deze ingrediënten toe aan de bouillon. Laat een poosje trekken.

Voeg vervolgens de rookworst toe en laat langzaam mee garen.

Snijd de aardappel, knolselderij en prei in blokjes. Voeg toe aan de bouillon en laat ook langzaam mee garen. Breng de soep op smaak met peper en zout.

(Bron: Alie Dijkstra)

Geef een reactie