Duur 15:15
Gepubliceerd op 9 september 2021

Maaltijdloempia met groente

Een loempia zelf maken moeilijk? Met het recept van deze maaltijdloempia van Sandra is het een klus die zo is geklaard. De vulling is met verschillende soorten groente. En wie niet van koriander houdt, kan dit vervangen door platte peterselie. Serveer de maaltijdloempia met chilisaus en eet er eventueel een frisse salade bij of wat rijst.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 6 filodeegvellen
  • 100 gram mihoen
  • zonnebloemolie
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 kleine wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 bosuitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 bosje koriander
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • chilisaus

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat het filodeeg ontdooien.

Doe de mihoen in een kom en schenk er kokend water over. Laat circa 5 minuten weken en giet af. Hak de mihoen grof.

Verwarm een scheutje olie in een wok. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak circa 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal de champignons uit de wok en bewaar op een bord.

Schenk weer wat olie in de wok. Snijd de sperziebonen in kleine stukjes en voeg toe.

Schil de wortel en snijd in dunne reepjes. Voeg de wortel toe. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe. Snijd de bosui in ringen en voeg toe. Pel en hak de knoflook en voeg toe. Bak de groente circa 5 minuten. Voeg de champignons weer toe. Voeg de hoisinsaus en mihoen toe. Hak de koriander en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout en roer alles goed door.

Vet de filodeegvellen in en leg er 3 dakpansgewijs op elkaar. Verdeel de helft van de vulling over het midden en rol voorzichtig op. Herhaal met de rest. Vet de buitenkanten in en leg de loempia’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak circa 20 minuten.

Serveer de loempia met chilisaus.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer