Duur 05:33
Gepubliceerd op 10 februari 2021

Dit kookt MAX Vandaag: snelle noedels met Chinese kool

Hoisinsaus betekent letterlijk ‘zeedieren’ in het Kantonees. Dat is opmerkelijk, want er worden geen zeevruchten in verwerkt. Het is een zoete saus van sojabonen, rijstazijn,  knoflook, rode pepers, suiker, zout en water. Een echt smaakmaker in de Aziatische keuken. Emin verwerkt de hoisinsaus in haar snelle noedels recept met Chinese kool.

Ingrediënten:

  • 0,5 Chinese kool
  • olie
  • 1 rode peper
  • 4 eetlepels hoisinsaus
  • 150 gram noedels
  • 0,25 bosje koriander
  • 40 gram pinda’s

Bereidingswijze:

Snijd de rode peper in plakjes. Snijd de Chinese kool in reepjes. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de peper en kool op hoog vuur circa 5 minuten. Voeg de helft van de hoisinsaus toe.

Breng in een waterkoker water aan de kook. Doe de noedels in een kom en schenk het hete water erover. Laat de noedels volgens de bereidingswijze weken. Giet de noedels af en doe in een kom. Voeg de rest van de hoisinsaus toe en roer goed door. Roer de gebakken kool erdoor. Hak de koriander en de pinda’s.

Verdeel de noedels over borden. Bestrooi met de gehakte koriander en pinda’s.

Geniet ervan!

Dit recept wordt op 10 februari 2021 besproken in het NPO Radio 5-programma De MAX! U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur.

Geef een reactie