Kleverige tofu

Kleverige tofu met zilvervliesrijst en gewokte paksoi

Tofu is allang niet alleen meer een vleesvervanger, het is een veelzijdige toevoeging aan de maaltijd. Mounir maakt de tofu ‘stickie’, kleverig, door de tofu eerst te bakken en vervolgens aan de hoisin- en sojasaus toe te voegen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 blok tofu (à 375 gram)
  • 1 winterpeen
  • 1 rode ui
  • 1 paksoi
  • zonnebloemolie
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel maïzena

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pak de tofu in in een schone theedoek en leg er iets zwaars op, zodat de tofu kan uitlekken.

Schil de winterpeen en snijd eerst in plakken en vervolgens in reepjes. Snijd de reepjes in circa 4 centimeter. Pel de ui, halveer en snijd in halve ringen. Snijd de groene gedeeltes van de paksoi in dunne reepjes en de witte gedeeltes in iets grotere repen.

Snijd de tofu in blokjes. Verwarm een scheutje olie in de wok en bak de tofu circa 5 minuten op hoog vuur. Haal de tofu uit de wok.

Voeg nog een scheutje olie toe en wok de groente, behalve de groente gedeeltes van de paksoi, circa 5 minuten op hoog vuur.

Schil en rasp de gember. Meng in een pannetje de gember, rijstazijn, hoisinsaus, sojasaus, maizena en eventueel een klein scheutje water. Verwarm circa 3 minuten. Voeg de tofu toe en verwarm kort.

Voeg de groente gedeeltes toe aan de wok en wok circa 1 minuut mee.

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel daarover de gewokte groente en lepel daarover de kleverige tofu.

Eet smakelijk!

Geef een reactie