Emina Zorlak

Maak kennis met Emina Zorlak

Vanaf 7 oktober 2020 vindt u elke woensdag een nieuw recept met uitlegvideo exclusief  op MAX Vandaag in Dit kookt MAX Vandaag met Emina Zorlak. In de video laat Emina zien hoe u het recept klaarmaakt en vertelt zij meer over de ingrediënten en bereidingswijze. Kent u Emina nog niet? We stellen u graag aan haar voor. 

Verschillende culturen

Als dochter van een Joegoslavische diplomaat heeft Emina haar kinderjaren in verschillende landen doorgebracht, waaronder Gabon, Servië en Irak. Bij al die verhuizingen, verschillende culturen en normen en waarden, was er altijd één constante: haar moeders heerlijke gerechten. Het maakt niet uit of ze zich in de warmte van Bagdad of het rumoer van Belgrado bevindt, eten voelt altijd als thuiskomen voor Emina. Ze heeft dan ook het geluk dat haar moeder voortreffelijk kan koken en urenlang boven pruttelende pannen staat. Alles zelfgemaakt natuurlijk.

Passie voor media en eten

Tijdens de middelbare school kijkt Emina watertandend naar programma’s van Nigella Lawson en Jamie Oliver en fantaseert ze over een televisieopleiding. Nadat ze haar VWO in Hilversum afrondt, weet ze dan ook zeker dat ze Theater, Film- en Televisiewetenschappen gaat studeren aan de Universiteit van Utrecht. Al snel na haar Master raakt ze betrokken bij de opstart van het food kanaal 24Kitchen, waar ze met een klein team het wiel moeten uitvinden van het maken van Nederlandse kookprogramma’s. Zo combineert Emina haar 2 passies: media en eten.

Receptenontwikkelaar

Bij 24Kitchen heeft ze zich kunnen ontplooien, niet alleen als redacteur en programmamaker, maar ook als receptontwikkelaar. Vervolgens is Emina met een hoop ervaring en culinaire kennis (historie, tradities, rituelen, weetjes, trends) gaan toeren door food/medialand: HelloFresh, Allerhande, maar ook programma’s bij RTL4 en VPRO (Koken met Van Boven) en uiteindelijk komt ze terecht bij Omroep MAX. Daar heeft ze het programma Kook mee met MAX opgestart en is ze niet alleen als eindredacteur de drijvende kracht achter het programma, maar heeft ze ook alle recepten voor het programma bedacht (natuurlijk ook in samenspraak met Sandra en Mounir). Bak mee met MAX en Makan mee met MAX mogen niet ontbreken in dit rijtje. In MAX Magazine heeft Emina een eigen kookrubriek gehad en ook voor de app van Heel Holland Bakt heeft ze bakrecepten bedacht. In 2019 heeft Emina 10 weken lang in het radioprogramma van Tineke op radio 5 gekookt.

Op zoek naar streekproducten

Sinds een paar jaar schuift Emina aan bij praatprogramma’s als het gaat over eten en ze presenteert het programma Keuken van Utrecht op RTV Utrecht, waarin ze op zoek gaat naar streekproducten en mooie initiatieven om het platteland te verrijken en om stukjes platteland naar de stad te brengen. In het programma kookt ze ontbijtjes, lunches, snacks, toetjes en warme maaltijden van lokale producten.

Vanaf woensdag 7 oktober 2020 is Emina 10 weken lang elke woensdag om 07.00 uur te zien met een nieuw recept en uitlegvideo op Dit kookt MAX Vandaag!

Geef een reactie