Lente-uitjessoep van Ralph

De jaarlijkse Nassaudag in Breda staat op tweede Pinksterdag in het teken van het rijke Nassauverleden van Breda. Het thema is ‘Proef het verleden’, waarbij het feestbanket dat Willem van Oranje in 1553 liet aanrukken ter ere van de doop van zijn dochter Maria centraal staat. Om dit feestbanket te bereiden waren 11 koks en 3 pasteibakkers nodig, die alles klaarmaakten. Er zijn 1370 vogels van allerlei pluimage aangekocht: reigers, zwanen, eenden, maar ook roerdompen, patrijzen, houtsnippers, fazanten, pauwen en kalkoenen, alles kwam voorbij. Een van de vele gerechten tijdens het feestbanket is de lente-uitjessoep. Kok Ralph Geerts is te gast in Tijd voor MAX en maakt deze smakelijke soep.

Ingrediënten:

  • 1 liter groentebouillon
  • 2 bosjes lente-uitjes
  • 125 milliliter room

Groenten naar smaak:

  • Peterselie
  • Kervel
  • Waterkers
  • Zuring
  • Bieslook
  • Kaneel (naar smaak)
  • Koriander
  • Zout

Bereiding:

Was alle groenten goed en snijd alles heel fijn.

Breng de bouillon aan de kook en doe de groenten erbij.

Kruid de soep met kaneel, koriander en zout en voeg op het laatst de room toe. Laat dan de soep niet meer koken, anders kan deze gaan schiften.

Eet smakelijk!

Geef een reactie