Koken met Sandra: watermeloensalade.

Koken met Sandra: watermeloensalade

Watermeloen kunt u los als fruit eten, maar het is ook heerlijk in combinatie met feta, avocado, quinoa, rode biet en radijsjes. Dan krijgt u deze smaakvolle watermeloensalade! 

Ingrediënten:

  • 100 gram quinoa
  • 300 gram watermeloen
  • 150 gram rode biet
  • 5 radijsjes
  • 1 avocado
  • Scheut olijfolie
  • Sap van een citroen
  • 100 gram feta
  • Handje bieslook
  • Handje rucola
  • Peper en zout

Bereiding watermeloensalade

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

Snijd de watermeloen en rode biet in blokjes en doe in een kom. Snijd de radijs in dunne plakjes en de avocado in blokjes en voeg toe.

rode handen
Lees ook: Zo voorkomt u rode handen na het snijden van bietjes

Sprenkel olijfolie en citroensap over de salade. Breng op smaak met peper en zout. Hussel alles goed. Verkruimel nu de feta boven de salade en voeg fijngehakte bieslook en rucola toe.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie