rode handen

Zo voorkomt u rode handen na het snijden van bietjes

Het snijden van rode bieten heeft 1 groot nadeel: de handen nemen de rode kleur over. En die weer eraf krijgen gaat niet altijd even makkelijk. We hebben tips hoe u er weer vanaf komt en hoe u rode handen kunt voorkomen.

Rode handen voorkomen met olijfolie

Door een laagje olijfolie op de handen te smeren kan de rode kleurstof zich niet hechten. Giet hiervoor een scheutje op de handen en wrijf die er helemaal mee in. Laat geen plekje onbedekt. Wees wel extra voorzichtig tijdens het snijden, aangezien de handen wat glibberig worden van de olie. Was de handen na het snijden van de bietjes met water en zeep om de olijfolie te verwijderen en uw handen zijn kleurloos schoon. Of veeg ze af met wat keukenpapier.

knoflookgeur
Lees ook: Last van knoflookgeur? Zo verwijdert u het van uw adem en handen

(Keuken)handschoenen dragen

Door keukenhandschoenen te dragen kunt u de bietjes snijden zonder dat ze kleur afgeven op uw handen. De handschoenen zullen wel wat verkleuren, maar als u ze wast zullen ze in elk geval geen kleur meer afgeven. U kunt ook wegwerphandschoenen gebruiken, maar die zijn weer wat minder milieuvriendelijk.

rode handen

Rode bieten-kleur verwijderen met citroensap

Toch een keertje bietjes gesneden zonder bescherming? Gebruik dan wat citroensap om de rode kleur weer van uw handen te krijgen. Doe dit niet als u een gevoelige huid heeft of open wondjes op uw handen. Want dan kan de huid verder beschadigen en het voelt erg onprettig.

Uiengeur aan de handen
Lees ook: Uiengeur aan de handen? Zo verwijdert u dat

Rode bieten-kleur verwijderen met een rauwe aardappel

Wrijf de handen onder de kraan in met een halve rauwe aardappel. Voor een extra scrub-effect kunt u de aardappel insmeren met wat suiker of koffiedik.

Nu rode handen verleden tijd zijn, hebben we een aantal lekkere recepten met rode biet, waar u mee aan de slag kunt.

Op 25 januari 2022 bespreken MAX-dj’s Henkjan Smits en Manuëla Kemp dit onderwerp in hun programma De MAX! onder het mom van De MAX Weet Raad. U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 5

(Bron: KookFans, Tips en weetjes, Margriet, AD)

Geef een antwoord