Een roze smoothie van biet en blauwe bes.

Koken met Sandra: roze smoothie van biet

Een gezonde lever is belangrijk voor een goede gezondheid. Het is een essentieel onderdeel van het ontgiftingsproces in het lichaam. Bittere groenten en kruiden als witlof, waterkers en kurkuma helpen de lever. Ook bietensap helpt afvalstoffen kwijt te raken. Deze roze smoothie van rode biet is makkelijk te maken en volgens Sandra Ysbrandy een cadeautje voor je gezondheid!

Ingrediënten, voor 4 personen

  • 250 gram voorgekookte biet
  • 4 centimeter gember
  • 300 gram frambozen (diepvries)
  • 8 eetlepels Griekse yoghurt (10 procent vet)
  • 100 gram blauwe bessen
  • 2 eetlepels chiazaad

Bereidingswijze roze smoothie

Snijd de voorgekookte bieten in vieren. Schil de gember en snijd in plakjes. Doe de bieten, gember, frambozen, 4 eetlepels Griekse yoghurt en 200 milliliter water in een blender en maal fijn.

Verdeel de smoothie over 4 glazen of kommen. Schep de rest van de Griekse yoghurt erop. Verdeel de blauwe bessen erover en bestrooi met chiazaad.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Terugluisteren kan hier. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron: Sandra Ysbrandy. Foto, ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie