Hartige muffins met bloemkool en hazelnoten.

Koken met Sandra: hartige muffins met bloemkool en hazelnoten

Denkt u bij muffins alleen aan zoetigheid? Dat hoeft helemaal niet! Want deze hartige muffins met bloemkool en hazelnoten van Sandra Ysbrandy zijn lekker én voedzaam. Eet ze als tussendoortje of als ontbijt of lunch. Mogelijkheden genoeg.

Ingrediënten, voor 12 stuks

  • 0,5 bloemkool
  • 50 gram geroosterde hazelnoten
  • 200 gram kikkererwtenmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 4 eieren
  • 50 milliliter olijfolie (+ extra om in te vetten)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 250 gram ricotta
  • 1 citroen
  • 4 stengels bosui
  • 50 gram tuinkers of andere kiemen

Extra nodig

  • Muffinvorm (met 12 holtes)
  • Keukenmachine of hakmolen

Bereidingswijze hartige muffins

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel de bloemkool in roosjes. Hak de bloemkool met de hazelnoten in de keukenmachine grof. Voeg de kikkererwtenmeel, bakpoeder, eieren, olijfolie, geraspte kaas en de helft van de ricotta toe en maal erdoor. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Snijd de bosui in dunne ringetjes en schep erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Vet de muffinvorm in en verdeel het beslag erover (maak eventueel gebruik van muffinvormpjes, deze moet je wel even invetten). Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in 25 minuten in de oven gaar.

Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen. Schep op elke muffin een lepeltje ricotta en verdeel de tuinkers of kiemen erover.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie