Chocolade mousse van Sandra Ysbrandy

Koken met Sandra: Chocolade mousse met pit

Weinig is er door zo velen geliefd als chocolade. En dan helemaal als het een mousse is. De zijdezachte structuur is verrukkelijk. Sandra maakt dit keer in Lunch Lekker met Daniel Dekker een chocolade mousse, maar dan van avocado’s en met een pittige twist.

 Ingrediënten:

  • 75 gram amandelen (+ een paar extra om te garneren)
  • 2 rijpe avocado’s
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 8 Medjoul dadels, ontpit
  • 25 gram cacaopoeder
  • 0,5 theelepel chiliflakes
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • snuf zeezout

Bereidingswijze:

Week de amandelen 20 minuten weken in heet water. Amandelen met vlies kun je, na het weken gemakkelijk uit het vliesje drukken. De vliesjes gooi je weg. Deze smaken bitter in de chocolade mouse. Spoel de amandelen af en doe ze in een keukenmachine.

Schil de avocado’s en haal de pit eruit. Doe het vruchtvlees bij de amandelen in de keukenmachine. Voeg ook de andere ingrediënten toe en maal fijn tot een mooie mousse. Schep in kommetjes en garneer met grof gehakte amandelen en een snuf chiliflakes als u van pittig houdt.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron: Sandra Ysbrandy. Foto: Mitchell van Voorbergen)

Geef een reactie