courgetteburgers, koken met MAX

Koken met MAX: courgetteburgers, krabkoekjes en kippenbouillon

Janny, Sandra, Robèrt, Annemarie, Bart, Antoine en alle gastkoks bereiden wekelijks de heerlijkste gerechten in Tijd voor MAX. Van heel gemakkelijke gerechten tot gerechten waar net wat meer tijd voor nodig is. Er is voor ieder wat wils. De recepten zijn op onze site na te lezen. Sommige zijn zelfs voorzien van een extra instructievideo van de kok. In Koken met MAX geven we een overzicht van de recepten die in het MAX Vandaag online kookboek zijn te vinden. 

Oortjespasta met broccoli van Sandra

Dit recept wordt gemaakt van orecchiette pasta in de vorm van kleine oortjes. Het is een streekgerecht uit Puglia (ligt in de hak van Italië). In dit recept combineert Sandra de orecchiette met superfood broccoli, pijnboompitten en ansjovis. Een eenvoudig te maken gerecht met heel veel smaak.

Appeltaart in potjes van Robèrt

Appeltaart komt in vele soorten en maten. Er zelf een maken hoeft volgens Robèrt helemaal niet zo moeilijk te zijn. Toch gaat er vaak van alles mis. In een instructievideo legt Robèrt uit wat er vaak mis gaat en hoe u dat kunt voorkomen. Ook is er natuurlijk weer een smakelijk en dit keer vooral handig recept voor een appeltaart die niet in de oven hoeft!

Courgetteburgers van Sarena

Courgetteburgers kennen we eigenlijk niet in Nederland. Het is een soort mix van hamburgertjes en pannenkoekjes. Volgens Sarena zijn ze ook koud erg lekker, dus ideaal voor een picknick of een dagje op het strand!

Kippenbouillon van Janny

Voor een smakelijke bouillon zijn volgens Janny maar weinig ingrediënten nodig en het is erg makkelijk te bereiden. Een bouillon wordt vaak gebruikt als basis voor de bereiding van soepen, sauzen en ragouts. Janny legt in een instructievideo uit hoe u een smakelijke kippenbouillon met kippenbouten kunt maken.

Krabkoekjes van Bart

Bart was voor een van zijn boeken in Amerika om inspiratie op te doen. Een van de dingen die hij daar (her)ontdekt heeft zijn de krabkoekjes.In New Orleans is hij de zee op geweest op krab te vangen. En van die krab maakt hij de heerlijkste krabkoekjes.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Kijk in ons online kookboek. Dat staat vol me heerlijke recepten!

Geef een reactie