Duur 12:51
Gepubliceerd op 6 december 2017

Pindasoep boordevol groente

U houdt ervan of niet: gember. Gember heeft een vrij sterke smaak. Toch is het bij velen geliefd, want het is een van de meest gebruikte specerijen ter wereld. De kruid neemt in populariteit toe de laatste jaren. Niet alleen om door het eten te verwerken, maar ook gewoon los in de thee is het een frisse toevoeging. Mounir verwerkt gember in zijn pindasoep en doet daar nog lekker veel groenten in!

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 zoete aardappel
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 400 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 gram taugé

Bereidingswijze:

Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Schil en rasp de gember. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes. Voeg de gember, peper en korianderpoeder toe en bak kort mee.

Schil de zoete aardappel. Snijd de aardappel en wortel in kleine blokjes. Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd in halve ringen. Voeg de gesneden groente toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de pindakaas, kokosmelk en water toe en roer goed door. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat het geheel in circa 20 minuten koken met de deksel op de pan. Pureer de soep met een staafmixer.

Verdeel de soep over kommen en garneer met de taugé.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Zoefferd says:

    heeft geen zin te reageren, wordt verwijderd.
    Kritiek is lastig hé,?

    Ries Stapper says:

    Heerlijke soep. Maak het vaak

Bekijk ook

Meer