Landelijke fruitplukdag

Klaar? Fruit plukken maar!

Velen zullen er niet blij mee zijn, maar de zomer is nu toch écht bijna afgelopen. Gelukkig heeft dit 1 voordeel: er kan weer volop fruit worden geplukt tijdens de landelijke fruitplukdagen. Op 15 september wordt de eerste fruitplukdag van 2018 georganiseerd. 

Zelf fruit plukken

Tijdens de fruitplukdagen stellen fruittelers hun bedrijf open voor publiek en mag u het fruit plukken dat hier aan de bomen en struiken groeit. Daarnaast krijgt u ook een kijkje achter de schermen bij de bedrijven waar het fruit vandaan komt wat u normaal gesproken bij de groenteman of de supermarkt koopt. Al het fruit dat u plukt wordt gewogen, waarna u bij de teler kunt afrekenen.

Andere activiteiten

De fruitplukdagen gaat niet alleen maar over het plukken van fruit, want ze worden aangekleed met verschillende activiteiten. Op sommige bedrijven wordt bijvoorbeeld een marktje georganiseerd of kunt u een wandel- of fietstocht maken.

Sommige telers rijden tijden de landelijke plukdagen met een plukwagen door de boomgaarden om het bedrijf te laten zien aan de bezoekers.

Waar kunt u allemaal fruit plukken?

Deze wandel of-fietstocht kunt u ook zelf uitzetten, want in sommige provincies doen er verschillende fruittelers mee die relatief dicht bij elkaar in de buurt liggen. Met name in de buurt van Nijmegen is dit het geval. Als u benieuwd bent welke bedrijven precies de deuren openzetten voor publiek, doet u er goed aan om op de site van de fruitplukdagen te kijken. Alle rode vlaggetjes geven bedrijven aan die op 15 september 2018 open zijn.

Lees ook: Toch plekje in supermarkt voor door droogte ‘mislukt’ groenten en fruit

Geef een reactie