Duur 12:53
Gepubliceerd op 18 december 2019

Hokkien met kipfilet

Hokkien is Aziatisch. De basis is noedels en in Azië wordt het vaak gegeten met vis of varkensvlees. Sandra maakt de Hokkien met kipfilet en doet er paksoi doorheen. Heerlijk en snel op tafel.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

 • 150 gram noedels
 • 200 gram kipfilet
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels ketjap
 • 1 rode ui
 • 2 paksoi
 • zonnebloemolie
 • 1 rode peper
 • peper, zout
 • scheutje sesamolie

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en hak de knoflook en meng in een kom met de ketjap. Snijd de kip in blokjes en marineer circa 10 minuten in de knoflook en ketjap.

Pel de ui en snijd in halve ringen. Halveer de paksoi, verwijder de kern en snijd de paksoi in reepjes. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de wok en bak de kip met de marinade circa 3 minuten. Voeg de ui en het witte gedeelte van de paksoi toe. Bak circa 4 minuten op hoog vuur. Snijd de rode peper in ringen en voeg samen met het groene gedeelte van de paksoi toe. Voeg de noedels toe en verwarm alles kort door.

Verdeel de hokkien over borden en besprenkel met wat sesamolie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (9)

  Eva70 says:

  Lijkt me een goed plan voor vanavond, ziet er heerlijk uit.

  Eva70 says:

  Goedemorgen, wat leek mij dit een lekker recept, maar was zeker na dat ik het bereid had zeker niet mijn smaak, vond het absoluut niet lekker, brrrr

  gerrit43 says:

  1) welke soort ketjap?
  2) normaal kan ik het recept ook beluisteren, gesproken door de kok, nu ineens niet meer. Wat moet ik doen ?

   MAX Vandaag says:

   Beste gerrit43, bedankt voor uw reactie. Bij de ketjap is geen specifieke soort doorgegeven, dus daar kunt u gewone ketjap voor gebruiken.

   We hebben het nagekeken en de luisterfunctie is ook bij dit recept beschikbaar. U kunt daarvoor bovenaan de pagina op ‘lees voor’ klikken.

  Joke-ur says:

  Ik vond het wokgerecht heerlijk, lekker snel klaar en door de paksoi en sesamolie een lekkere oosterse smaak?

  Wartenbergh says:

  Beste Sandra,

  Jouw heerlijke recept is een herhaling van een eerder gerecht. In jouw laatste presentatie voeg je de gemarineerde kip toe aan de groente in de pan. Ik vraag mij af waarom: terecht stel je dat, bijvoorbeeld de paksoi, moet worden gescheiden. Immers, het witte deel heeft iets meer tijd nodig om te garen dan het groene loof. Maar dan: je voegt de rauwe kip toe aan een pan met groente. Dit wijkt af van het originele recept waarbij de kip éérst wordt gegaard! Het spijt me dit te zeggen, maar kip hoort door en door gaar te worden bereidt. In jouw videopresentatie loopt dat spaak: de groente is al gegaard, de rauwe kip toevoegen houdt in dat deze eenmaal gaar, de groente overkookt is. Dat is spijtig.

  Dan nog iets, in je video zei je dat de noedels een beetje kleefde. Geen wonder: spoel die af na het opvangen in een vergiet, dat mag zelfs met lauw water. Dan plakken ze niet!

  Nu een compliment: je presenteert enorm leuke gerechten en ik steek echt dingen van je op, zoals de manier waarop je een Lombokpeper weet te ‘fileren’. Over dat: de pittigheid zit niet zozeer in de pitjes, maar in de zaadlijsten. Maar de manier waarop je de pitjes door te ‘rollen’ weet te scheiden is ook een mooie techniek.

  Begrijp mij niet verkeerd, ik ben fan van Mounir en jou, maar kip toevoegen aan de groente, is een misser.

  Waarschijnlijk heb je niet de tijd om hier inhoudelijk op te reageren door je succes… Mocht dit bericht je wel bereiken dan stel ik een reactie op prijs. Overigens: fantastisch dat je een gerecht als dit toegankelijk maakt!

   Koka says:

   Als je de kippoul met de groenten meekookt wordt de kip voldoende gaar en niet te droog. Uiteraard kan je het ook andersom doen. Een heerlijk recept! De sesamolie maakt het helemaal af. Het plakkerig zijn van de noedels komt doordat ze aan de lucht drogen. Dit is niet erg. De noedels komen weer los als ze door het gerecht gaan. De hoeveelheden maak ik makkelijk voor 3 personen.

   KellMent says:

   Viel mij ook al op.
   Beetje stom om dat te doen. Lekker het recept volgen en niet de video, zie wel meer dingen waarvan ik denk: oei.
   Heb ik wel vaker als ik naar dit programma kijk. Kip altijd als eerst doen, anders kans op rauwe kip of slappe groenten. Dat laatste is dan nog het minst erg natuurlijk.

  KellMent says:

  Heel lekker!
  Heb wel zelf extra zout en nog wat extra ketjap toegevoegd. Helemaal mijn smaak!
  Yummie!

Bekijk ook

Meer