Aziatische havermout

Hartige Aziatische havermout met gebakken kastanjechampignons en prei

Als alternatief voor rijst, wordt in dit gerecht havermout verwerkt. Door het te koken in bouillon, krijgt het een heerlijke smaak. Sandra serveert er gebakken kastanjechampignons en prei bij. Lekker met cashewnoten of gewone pinda’s.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 250 gram kastanjechampignons
  • olijfolie
  • 1 grote prei
  • 1 rode peper
  • scheutje sojasaus
  • 400 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 gram havermout
  • 100 gram radijsjes
  • 100 gram sojabonen
  • 30 gram cashewnoten
  • 2 theelepels sesamolie

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Snijd de champignons in plakken en bak ze circa 5 minuten op hoog vuur.

Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in dunne lucifertjes. Voeg de prei toe en bak circa 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peper in ringen, voeg toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg een scheutje sojasaus toe en bak nog circa 1 minuut.

Doe het water in een hoge pan en verkruimel de helft van het bouillonblokje erboven. Voeg de havermout toe en gaar al roerende volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de radijsjes in kwarten.

Verdeel de havermout over diepe borden. Verdeel hierover de gebakken groente. Verdeel hierover de sojabonen en de radijsjes. Bestrooi met de cashewnoten en bedruppel er wat sesamolie over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Groenleven says:

    waarom wordt dit gerecht niet aangemerkt als vegan? als het bouillonblokje vegan is , is het toch een vegan gerecht?
    ik heb nl net gezocht naar vegan recepten en deze schotel kwam niet naar voren terwijl in het programma duidelijk werd dat geen dierlijke producten gebruikt werden

    is het voortaan mogelijk om recepten tweeërlei weer te geven nl 1x met dierlijke producten zoals nog veel mensen gewend zijn en 1x veganistisch om het wat makkelijker te maken bij de omschakeling.
    ook zou het fijn zijn als ingrediënten per persoon aangegeven worden. ik ben alleen en moet altijd alles omrekenen of aanpassen.

    Liande says:

    Was weer een heerlijk gerecht met hartige havermout