Jackruit met zoete aardappelpuree

Jackfruit-paddenstoelenstoof en zoete aardappelpuree

Jackfruit, ook wel nangka, is een stekelvormige vrucht. Het vruchtvlees heeft een draderige structuur die wat weg heeft van vlees. Het wordt steeds vaker als vleesvervanger gebruikt. Het vruchtvlees neemt makkelijk smaken op, dus heel goed te kruiden. Sandra maakt van de jackfruit met paddenstoelen een stoof van met zoete aardappelpuree.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 600 gram zoete aardappel
  • peper, zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • klontje boter
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 blik jackfruit (à 550 gram/ uitlekgewicht 280 gram)
  • 1 eetlepel bloem
  • 300 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel mosterd
  • 0,5 bosje selderij

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook circa 15 minuten.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Smelt een klontje boter in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Snijd de champignons in plakjes en voeg toe. Bak circa 5 minuten. Giet de jackfruit af en voeg toe. Bak circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en bak circa 1 minuut. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper. Stoof circa 10 minuten.

Giet de zoete aardappel af en stoom droog. Voeg een klontje boter toe en stamp tot puree. Breng op smaak met zout en peper. Hak de selderij en voeg toe.

Verdeel de puree over borden. Verdeel hierover de stoof.

Eet smakelijk!

Op 29 december 2021 is Sandra Ysbrandy te horen in het MAX-radioprogramma De MAX!. Samen met dj’s Henkjan Smits en Manuëla Kemp neemt zij haar jaar door en blikt zij vooruit op 2022.

Geef een reactie