terrassen

Hier vindt u de duurste en goedkoopste terrassen van 2017

Een rondje op het terras (2 koffie, 2 frisdrank, 2 bier, en 2 rosé) is overal weer iets duurder geworden, maar er zijn wel grote landelijke verschillen. Voor het eerst zijn de goedkoopste terrassen te vinden in Zwolle.

Zwolle goedkoopst

De landelijke terrasprijs is gemiddeld met 2,2 procent gestegen naar 22,10 euro. In Zwolle bent u dit jaar het voordeligst uit. Gemiddeld kost een rondje u daar precies 21 euro, wat wel 2,4 procent meer is dan vorig jaar. Dit komt naar voren in het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies naar terrassen in de 21 grootste gemeenten.

Top 5 goedkoopte terrassen

  • Zwolle
  • Breda
  • Apeldoorn
  • Eindhoven
  • Almere

Amsterdam het duurst

Net als de afgelopen 2 jaar bent u het duurst uit in Amsterdam. Een rondje kost u daar 24,25 euro. De vastgoed- en huurprijzen liggen er fors hoger en dat merkt u vanzelfsprekend terug in de prijzen. Na Amsterdam volgen Den Haag en ’s-Hertogenbosch. Beide steden zijn dit jaar met 1 plek gestegen. Haarlem en Groningen sluiten de top 5:

Top 5 duurste terrassen

  • Amsterdam
  • Den Haag
  • Den Bosch
  • Haarlem
  • Groningen

Grootste stijgers en dalers

Nijmegen, van 2011 tot en met 2014 nog de goedkoopste terrasstad van Nederland, is een stuk minder voordelig geworden. De prijzen zijn er dit jaar het hardst gestegen, met 8,4 procent. Voor een rondje betaalt u er nu 22,25 euro, wat net boven het landelijke gemiddelde ligt. De stad stijgt 9 plaatsen op de ranglijst, naar de 9e plaats. Andere stijgers zijn Almere en Den Haag. Hier zijn de prijzen met respectievelijk 4,9 procent en 4,3 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Sterkste dalers zijn de steden Eindhoven, Leiden en Tilburg. Net als in de andere steden zijn de prijzen er gestegen, maar deze steden zijn desondanks met 3 plekken gedaald op de ranglijst.

Welke drankjes zijn waar het voordeligst?

Een rondje op het terras kost in Zwolle 3,25 euro minder dan in Amsterdam en vooral liefhebbers van een glas rosé zijn er voordelig uit. De gemiddelde prijs voor rosé ligt er op 3,50 euro. Breda heeft de goedkoopste non-alcoholische dranken van Nederland: een kop koffie of glas frisdrank kosten hier respectievelijk 2,21 en 2,29 euro. Wie het liefst een fluitje drinkt, kan het beste naar Almere, waar er gemiddeld 2,36 euro voor afgerekend dient te worden.

Trends 2017

In 2016 was de gin tonic zeer geliefd op de terrassen. Voor dit jaar worden andere soorten cocktails als dé opkomende trend genoemd. Een trend die zich dit jaar voortzet op alle terrassen zijn de speciaalbieren, met name de Weizen en Rosé bieren. Ook de zelfgemaakte limonades en ijsthee worden dit jaar weer veel geschonken.

Lees ook: de beste terrassen van 2017 staan in Gelderland.

(Bron: spronsen.com)

Geef een reactie