beste terras

De beste terrassen van 2017 staan in Gelderland

Met de auto, de trein, de bus, de boot en soms ook met de fiets, de Terras Top 100-vakjury is weer het hele land door geweest om de 100 beste terrassen van Nederland in kaart te brengen. Het winnende terras komt dit jaar uit Gelderland: Brasserie Staverden is de nummer 1 van 2017.

Sfeer en service

Bijna 400 terrassen hebben zich ingeschreven voor de 10e editie van de Terras Top 100 van Misset Horeca. 11 van de 12 provincies zijn dit jaar vertegenwoordigd in de lijst en de meesten komen uit Gelderland en Noord-Holland; 17 stuks. Alleen Groningen ontbreekt dit jaar. In de eerste ronde zijn de 125 best scorende terrassen geselecteerd door een anonieme jury en doorgegaan naar de tweede ronde. Een vakjury en een hoofdjury hebben de uiteindelijke top 100 samengesteld. Daarbij is onder andere gekeken naar de sfeer en service.

De top 10 van 2017:

1. Brasserie Staverden, Staverden, Gelderland
2. De Werf, Veere, Zeeland
3. The Harbour Club, Rotterdam, Zuid-Holland
4. Slangevegt, Breukelen, Utrecht
5. Kasteel TerWorm, Heerlen, Limburg
6. Slavante, Maastricht, Limburg
7. De Oale Ste, Nijverdal, Overijssel
8. Badmeester Keimpe, Balk, Friesland
9. Het Rheins, Enter, Overijssel
10. Flantuas, Lelystad, Flevoland

De winnaar

De nummer één, Brasserie Staverden, heeft lovende kritieken ontvangen van de jury. Geprezen worden de picknickmogelijkheden van de brasserie en de jury vindt het terras chic en luxueus en tegelijk zeer toegankelijk. De Publieksprijs die ook elk jaar uitgereikt wordt gaat dit jaar naar Landgoed Het Rheins uit Enter. Zo’n 10 procent van de ruim 14.000 uitgebrachte stemmen zijn bij de Twentse onderneming terecht gekomen.

Groningers verbaasd

In Groningen zijn ze verbaasd dat er geen enkel terras uit deze provincie in de lijst terecht gekomen is. Joris van Berkel van horecagroningen.nl zegt tegenover de NOS: “Groningen heeft heel veel goede terrassen.” Michael Simon van Misset Horeca geeft aan dat het niveau in de rest van Nederland net wat hoger ligt. Om bij de laatste 125 terrassen te komen moet je minstens een 8,9 scoren en het hoogste cijfer was met een 8,8 nét niet genoeg. Wat niet wegneemt dat, dat dus ook hele goede terrassen zijn.

Amsterdam goed vertegenwoordigd

De terrassen in Amsterdam hebben de discutabele eer bekend te staan als overvol en duur, maar dit jaar zijn ze goed vertegenwoordigd in de top 100. Er staan maar liefst 6 Amsterdamse terrassen in.

(Bron: Misset Horeca, NOS)

Geef een antwoord