Superfoodbars

Superfoodbars van Robèrt van Beckhoven

Met Pasen is het leuk om iets feestelijks op tafel te zetten. Dat iets feestelijks ook boordevol gezonde ingrediënten kan zitten, blijkt wel uit deze overheerlijke superfoodbars van Robèrt van Beckhoven. U maakt ze een dag van tevoren en kunt ze ook nog eens invriezen. Zo heeft u altijd een voorraadje.

Ingrediënten (voor ongeveer 24 stuks):

  • 600 gram havermout
  • 200 gram amandelen
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 175 gram kokosvet
  • 350 gram vaste honing
  • 200 gram rietsuiker
  • 100 gram lijnzaad
  • 150 gram sesamzaad
  • 150 gram cranberry’s
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram gojibessen
  • 5 gram zout
  • 250 gram pure chocolade, grof gehakt
  • merg van 1/2 vanillestokje

Extra nodig:

  • bakblik van 30 x 30 centimeter

Bereidingswijze:

Rooster de amandelen en zonnebloempitten.

Smelt in een pan het kokosvet, de honing en de rietsuiker en meng alle andere ingrediënten erdoorheen.

Schap de massa in een bakblik en verdeel gelijkmatig tot ongeveer 3 centimeter hoogte. Druk goed aan een zet een nacht weg in de koelkast.

Laat de volgende dag de massa eerst op kamertemperatuur komen en snijd vervolgens in repen of blokjes van gewenste grootte.

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie