Gevulde koeken

Gevulde koeken

Biedt u graag iets aan bij de koffie of thee? En maakt u dit dan bij voorkeur zelf? Maak dan eens deze gevulde koeken van Robèrt van Beckhoven. Wie van spijs houdt wordt extra beloond, want met dit recept maakt u die zelf en dan is hij nog lekkerder.

Ingrediënten:

  • 125 gram basterdsuiker
  • 165 gram boter
  • 25 gram ei, losgeklopt
  • 3 gram citroenrasp
  • 4 gram zout
  • 250 gram Zeeuwse bloem
  • 4 gram bakpoeder

Voor het amandelspijs:

  • 150 gram amandelen
  • 150 gram kristalsuiker
  • 25 gram ei

Extra nodig:

  • bloem om te bestuiven
  • losgeklopt ei om te bestrijken
  • hele of halve amandelen om te decoreren
  • gekartelde steker van 9 cm Ø

Bereidingswijze:

Meng voor het kruimeldeeg de basterdsuiker, de boter, het ei, de citroenrasp en het zout in de keukenmachine. Zeef de bloem en het bakpoeder en meng dit met de rest van de ingrediënten tot een homogeen deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 60 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220 ⁰C.

Vermaal voor de amandelspijs de amandelen met de suiker tot een kleverige massa. Voeg (een deel van) het ei toe en meng nogmaals goed. Voeg eventueel ook de rest van het ei nog toe, tot u vindt dat de spijs de juiste dikte heeft.

Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en kneed kort door. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit op 3 mm dikte en steek er met de steker rondjes uit.

Spuit een dot amandelspijs in het midden van de helft van de rondjes; laat de rand vrij. Leg er een 2e deegrondje bovenop en druk de randen licht aan.

Bestrijk de koeken met losgeklopt ei en leg in het midden een (halve) amandel. Laat even drogen en bestrijk dan nog een keer met ei. Bak de koeken in ca. 18 minuten goudbruin en gaar.

Geniet ervan!

Kijk voor meer recepten van Bak mee met MAX op onze receptenpagina  

Geef een reactie