Fideua met bonen en garnalen

Fideua met snijbonen en garnalen

Fideua is een Spaans gerecht, uit Valencia. Het heeft iets weg van de bereiding van paella, want alles wordt bereid in 1 pan, ook de spaghetti die erdoor gaat. Sandra maakt de fideau met snijbonen en garnalen. De mooie kleur krijgt het van de saffraan.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel pittige gerookt paprikapoeder
  • 150 gram dikke spaghetti
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 buisje saffraan
  • 500-600 milliliter water
  • 1 visbouillonblokje
  • 400 gram snijbonen
  • 100 gram garnalen
  • 0,5 bosje peterselie
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng het water in de waterkoker aan de kook.

Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een hoge koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Pel en hak de knoflook, voeg samen met de paprikapoeder toe en bak circa 1 minuut mee.

Doe het gekookte water in een maatbeker. Stamp de saffraan in een vijzel en voeg toe aan het water. Snijd de tomaten in blokjes, voeg toe aan de koekenpan en bak circa 1 minuut. Verkruimel de pasta in kleine stukjes en voeg toe. Bak circa 1 minuut. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Snijd de snijbonen in kleine stukjes van circa 0,5 centimeter en voeg toe. Voeg het gekookte water met saffraan toe en gaar het geheel op een laag vuur circa 10 minuten.

Verdeel circa 4 minuten voor het einde de garnalen over de pasta en gaar nog mee. Voeg eventueel nog wat extra water toe, indien de pasta nog niet gaar is. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Hak de peterselie.

Verdeel de fiduea over borden en bestrooi met de peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie