Duur 12:54
Gepubliceerd op 11 december 2017

Surf & Turf paella

Oorspronkelijk is paella een typisch Spaans gerecht. De basis is rijst en wat erin gaat is regio gebonden. Dit kunnen zeevruchten, schaaldieren, kip en konijn zijn. De rijst wordt doorgaans gekookt in het vocht van de vis of het vlees wat erbij wordt bereid. Sandra maakt een surf & turf paella en combineert vlees en vis.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 250 gram reuzegarnalen (diepvries, zonder schaal)
  • 1 ui
  • 125 gram chorizoworst
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram risottorijst
  • 2 theelepel gemalen venkelzaad
  • een paar saffraandraadjes
  • 2 tomaten
  • 1 venkel
  • 500 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • peper, zout
  • 0,25 bosje peterselie

Bereidingswijze:

Laat de garnalen ontdooien.

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Snijd de chorizo en tomaten in blokjes. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in reepjes. Voeg de chorizo, venkel en venkelzaad toe en bak circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en roer goed door.

Voeg de tomatenblokjes toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg het water, het bouillonblokje, de saffraan en doperwten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat circa 20 minuten met de deksel op de pan koken. Voeg tenslotte de garnalen toe en bak nog circa 5 minuten. Hak de peterselie en bestrooi over de paella.

Tip: heeft u thuis nog citroen? Garneer de paella dan met citroenpartjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (5)

  1. RoKri says:

    Jááh, daar is ‘ie weer in het filmpje. De echte oud-Hollandse ‘goorriesso’.
    Treurig dat Sandra Ysbrandy de ingrediënten van haar eigen recept niet kan uitspreken.
    En ongetwijfeld ‘houdt ze zo van Spanje!’.

    Doe daar nou één keer moeite voor, je kunt het gewoon op het web vinden.

    Het is trouwen geen ‘chorizoworst’ maar chorizo.

    En hoe komt ze in hemelsnaam op ‘Surf & Turf’?
    Typisch Spaans natuurlijk.

  2. Nuijs says:

    Beste Max,
    Kunnen jullie “topkok” Sandra een keer op een praktijkcursus snijtechnieken sturen. Het is echt heel verdrietig om te zien hoe deze voorleesmoeder (tenminste, dat toontje gebruikt ze altijd in haar filmpjes) een ui probeert te snijden. Niet echt reclame voor de professionaliteit voor uw presentatoren!

    1. Sjeel says:

      Rem?

    2. Firefighter says:

      Wat een zure reacties.
      Persoonlijk vind ik het heel fijn dat het niet zo professioneel is.
      Dit programma heeft als doelgroep de gemiddelde kijker lijkt mij.
      De prof koks zullen vast andere info kanalen hebben.
      En zolang er geen vingertopjes op de snijplank belanden zal het mij een biet zijn hoe de snij techniek is.
      Sandra ga zo door, ik heb al lekkere maaltijden geserveerd dank zij jou 👍

  3. JVUKS says:

    Wederom fantastische presentatie van Sandra. Goed dat ze een keer Chorizo een worst noemt, want er zijn ongetwijfeld nog mensen in Nederland die dat niet weten. Ook fijn om te zien dat ze de uien niet snijdt als een professionele kok, maar op een manier die voor ons (amateur)kokken herkenbaar is.
    Het blijft bovendien een lust voor het oog en oor om naar deze charmante dame te kijken. Chapeau, ga zo door MAX. Ik ben een vaste kijker?

Bekijk ook

Meer