Kaasfondue met brood en diverse groenten, vis en aardappels.

Deze 32 ingrediënten kunt u in een kaasfondue dippen

Wie weleens kaasfondue in een restaurant bestelt, krijgt daar vaak brood en wat groenten bij. De standaard groenten zijn broccoli en bloemkool. Maar u kunt veel meer in de kaasfondue dippen. We zetten 32 ingrediënten op een rij.

De basis van kaasfondue

Kaasfondue is met bijna alle kaassoorten wel te maken. Het is maar net welke smaken u zelf lekker vindt. De klassieke smaken zijn Emmentaler en Gruyère. Emmentaler zorgt voor de bekende draden bij kaasfondue. Maar zelfs met geitenkaas of gorgonzola kan fondue gemaakt worden. En ook van onze Hollandse kazen. Kortom: de keuze is echt aan uzelf.

Het recept voor Hollandse kaasfondue

Wat gaat u in de kaasfondue dippen?

Als de kaasfondue klaar is, dan is het kiezen waar u het mee gaat eten. Oftewel: wat gaat u erin dippen? Brood is altijd goed. Hiervoor kunt u verschillende soorten gebruiken (bruin, wit, volkoren) en ook oud stokbrood is hier prima geschikt voor. Maar met alleen brood kan het best machtig worden. Zet daarom diverse ingrediënten op tafel.

Denk een aan deze groenten

Naast broccoli en bloemkool zijn er nog veel meer groenten die in de kaasfondue gedipt kunnen worden. Denk eens aan de volgende soorten:

  • Paprika
  • Wortels
  • Champignons of andere paddenstoelen (gebakken)
  • Snoeptomaatjes
  • Komkommer
  • Radijs
  • Pompoen (in de herfst)
  • Spruitjes (want daar gaat vaak al een kaassaus overheen)
  • Zilveruitjes
  • Augurken
  • Blaadjes witlof
  • Groene asperge (de topjes)
  • Bleekselderij

Vlees of vis om te dippen in de kaasfondue

Maar ook vlees en vis kunt u in de kaasfondue dippen. Zorg er wel voor dat vlees en vis gegaard is voordat u het gaat dippen. Want wat u erin dipt gaart niet, zoals bij een klassieke fondue wel het geval is. Dit zijn lekkere ingrediënten:

  • Gehaktballetjes (kan ook vegetarisch)
  • Garnalen
  • Kipspiesjes (kan ook vegetarisch)
  • Biefstuk
  • Schnitzel (kan ook vegetarisch)
  • Knakworstjes
  • Varkenshaas
  • Gebraden kipfilet

Blokjes chorizo, ham, salami en andere droge worsten zijn ook lekker om te dippen. Helemaal wanneer de kaasfondue iets vlakker van smaak is, kunnen pittige worsten lekker zijn.

Overige ingrediënten om te dippen

Maar de opties zijn nog niet klaar. U kunt echt ruim variëren met ingrediënten om te dippen in de kaasfondue. Denk ook eens aan de volgende lekkernijen:

  • Gekookte aardappel in blokjes
  • Gekookte of gebakken krieltjes
  • Aardappelkroketjes (afgebakken)
  • Zoete aardappelfriet (afgebakken)
  • Tortilla chips (en maak zo een soort nacho’s)
  • Gevulde pasta (kook deze wel vooraf)
  • Soepstengels

Kaasfonduen kan op elk moment

Genoeg om mee te variëren dus. Kaasfonduen kan op elk moment. Maar denk er ook eens aan bij een verjaardag of met een feestdag zoals kerst. Dan hebben de tafelgenoten iets te doen en er zit altijd iets lekkers bij voor iedereen.

(Bron: Albert Heijn, Foodies Magazine, Lekker en Simpel, Brenda Kookt. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie