De croliebol van Mercedes.

De croliebol van Mercedes

In het jaar waarin de crompouce of tompouce croissant een hit werd, maakt Heel Holland Bakt-winnaar Mercedes een speciale oud en nieuw variant. Zij maakt daarom een croliebol. Dit is een croissant met speciale vulling en dan afgebakken in een wafelijzer.

Ingrediënten (hoeveelheden variëren voor hoeveel personen u het maakt):

  • Niet-afgebakken croissant (wanneer u zelf croissantdeeg wilt maken, dit is het recept)
  • Parelsuiker
  • Gepocheerde appel
  • Rozijnen
  • Kaneel
  • Poedersuiker

Extra nodig

  • Wafelijzer

Bereiding croliebol

Snijd de gerezen, niet-afgebakken croissant open. Vul dit met de parelsuiker, gepocheerde appel, rozijnen en kaneel. Vouw weer dicht. Bak de croliebol in het wafelijzer, totdat hij mooi bruin is. Strooi er poedersuiker overheen en geniet ervan!

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.  

(Bron: Mercedes Roggen. Foto: MAX)

Geef een reactie