Darmbacterie op gerookte forel Aldi

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten dat op de gerookte regenboogforel van supermarktketen Aldi de darmbacterie listeria is aangetroffen. Deze bacterie kan voedselvergiftiging veroorzaken. De NVWA roept consumenten op de forel niet te eten.

Regenboogforel

Het gaat om de regenboogforel van 125 gram in de smaken naturel, peper en knoflook. De vis is vervaardigd door de firma H. van Wijnen. Aldi vraagt klanten het product niet te eten en terug te brengen naar een van de winkels. Het aankoopbedrag wordt teruggegeven.

Listeria is een bacterie die een voedselvergiftiging kan veroorzaken. In Nederland worden jaarlijks rond de 60 personen ziek van deze bacterie, daarvan overlijden zo’n 20 mensen. Symptomen zijn onder andere overgeven, buikkrampen, diarree, hoofdpijn en koorts.

Zalm Jumbo

Vorige week, op 11 februari 2016, werd al bekend gemaakt dat er op de zalmproducten van de Jumbo de darmbacterie was aangetroffen. Hier ging het om de verpakte zalmsnippers van 150 gram met een houdbaarheidsdatum tot 29 februari 2016, en plakken zalm van 100 gram, ten minste houdbaar tot 23, 25 en 26 februari en 1 maart 2016. Ook Jumbo roept de consument op deze producten terug te brengen naar de winkel waar u uw geld terug krijgt.

Geef een reactie