Zoeter aardappel met broccoli soep van Shirma

Zondag 10 april 2016 staat Shirma’s SoulKitchen weer op de agenda. Shirma kan niet wachten om weer met haar Family-KitchenCrew heerlijk te koken voor alle gasten om vervolgens een spetterend optreden te verzorgen. Donderdag 31 maart 2016 geeft ze in Tijd voor MAX vast een voorproefje!

Ingrediënten:

  • 1 kilo broccoli (2 koppen)
  • 2 kilo zoete aardappel (liefst rode schil)
  • 1 witte ui
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 5 knoflook teentjes
  • tijm
  • peterselie
  • koriander
  • zout
  • pepper
  • bouillonblokjes
  • sambal
  • ketjap
  • ketchup(of tomaten paste)
  • olijfole
  • crème fraîche

Bereiding:

Snijd de broccoli in grove stukken. Schil de aardappels en snijd ook in grove stukken. Doe de broccoli en geschilde aardappels in een grote pan met net genoeg water om de groenten te bedekken. Voeg een theelepel zout toe en kook de groentes gaar.

Snijd de paprika’s, knoflook en ui. Doe een scheutje olie in de pan en fruit de groenten aan.

Voeg als de broccoli en zoete aardappels gaar zijn de gefruite groente toe. Meng door elkaar. Pureer de groenten met de staafmixer tot een mooie gladde soep.

Voeg 2 bouillonblokjes toe. Breng op smaak met wat koriander, tijm en peterselie. Wilt u de soep wat pittiger maken, voeg dan een een eetlepel sambal toe.

Geef een antwoord