Duur 12:50
Gepubliceerd op 3 oktober 2018

Broccolisoep met brie-pitabroodjes

Er gaat niets boven een lekkere kop soep, zeker deze broccolisoep. Dit gerecht kunt u eten als hoofdgerecht, maar het is ook zalig tussendoor of als lunch. Sandra serveert bij de broccolisoep een pita broodje met brie.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 500 gram broccoli
  • 750-1000 milliliter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 pitabroodjes
  • 2 eetlepels appelmoes
  • 75 gram brie
  • 30 gram hazelnoten
  • 100 milliliter slagroom
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in een soeppan. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper en reepjes. Fruit de ui, knoflook en rode peper circa 2 minuten. Snijd de roosjes van de broccoli. Schil de broccolistronk en snijd in blokjes. Voeg de broccoli toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook circa 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.

Halveer de pitabroodjes tot de helft. Besmeer ze met de appelmoes. Snijd de brie in plakjes en vul de pitabroodjes met de brie. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster.

Rooster de hazelnoten circa 2 minuten in een droge koekenpan. Laat de noten afkoelen en hak grof.

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Klop de slagroom op. Verdeel de soep over borden. Schep er een dot slagroom op en bestrooi met de hazelnoten. Serveer met de brie-pitabroodjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie