Auberginerolletjes van Tieme Hermans

Tieme Hermans fietste van Zwolle naar Bali. Onderweg at hij de meest uiteenlopende gerechten. Van de 10.950 gerechten die hij gedurende zijn reis heeft gegeten, heeft hij er 32 in zijn kookboek verwerkt. Uit dit boek maakt hij in Tijd voor MAX een gerecht uit Georgië: auberginerolletjes.

Ingrediënten:

  • 200 gram walnoten, gepeld
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen fenegriek
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepels witte wijnazijn
  • 2 grote aubergines
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels verse granaatappelpitjes
  • verse peterselie of koriander
  • 1 kleine rode ui, in halve ringen
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Maal de walnoten fijn in een vijzel of keukenmachine en meng met de knoflook, fenegriek, paprikapoeder, korianderpoeder, azijn, een scheutje lauwwarm water, zout en peper.

Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken, bak deze vervolgens op middelhoog vuur in olie tot beide kanten goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier.

Verdeel de walnotenpasta gelijkmatig over elke plak aubergine. Mocht de pasta te dik zijn, voeg dan een scheutje water toe.

Vouw de aubergineplakken dubbel of rol ze op en garneer met granaatappelpitjes, koriander of peterselie en rode ui. Pin eventueel vast met een satéprikker.

(Bron: Tieme Hermans, gerecht uit zijn kookboek Noos-e-jaan)

Geef een reactie