Asperges met garnalen van Janny

Dit is het favoriete asperge recept van Janny: “In dit recept vindt u al het goede van onze Nederlandse bodem. Hollandse garnalen, door onze Zuiderburen grijze garnalen genoemd, hebben een iets zoeter aroma dan roze garnalen uit Noord Europa. Ze passen daarom goed bij asperges!”

Ingrediënten:

  • 1 kilo (witte) asperges
  • 60-75 gram (room)boter, in blokjes
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 takje dille of enkele takjes peterselie
  • krieltjes

Bereiding:

Schil verse asperges rondom met een dunschiller van boven naar beneden en snijd een stuk van de onderkant. Breng water met zout aan de kook en laat de asperges beetgaar koken in ca. 8-10 minuten. Draai het vuur dan uit en laat de asperges met gesloten deksel zo nog een minuut of 5 staan.

Verwarm intussen de boter op laag vuur en schep het melkachtige deel wat boven komt drijven van de boter af.

Hak de groene kruiden. Neem de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Verdeel over de borden.

Voeg de garnalen en groene kruiden aan de boter toe en warm kort door. Meng de kruiden en garnalen pas op het laatste moment door de boter omdat de garnalen anders wat taai worden en de kruiden aan smaak afnemen.

Schep het garnalenmengsel over de asperges en serveer het geheel eventueel met kleine krieltjes bestrooid met zeezout.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie