Duur 01:21
Gepubliceerd op 29 mei 2020

Asperges met zeekraal en garnalen van Janny van der Heijden

Het is een toptijd voor het witte goud oftewel asperges van eigen bodem. Hoewel ze iets duurder zijn dan normaal, zijn ze volop te verkrijgen. Dit keer maakt Janny ze klaar met zeekraal en garnalen.

Ingrediënten:

  • 500 gram witte asperges (dit is genoeg voor 1 persoon)
  • Zout
  • 40 gram zeekraal
  • Boter
  • 125 gram gemarineerde, grote garnalen

Bereidingswijze:

Schil de asperges en snijd een stuk van de onderkant. Bewaar de schillen en uiteinden. Kook deze later in het kookwater van de asperges voor een bouillon die de basis kan worden voor een licht gebonden aspergesoep. In de video onder dit recept legt Janny uit hoe u dit doet.

Breng de asperges in water met zout aan de kook. Laat ze 1 minuut doorkoken en draai de warmtebron dan uit. Laat de asperges in het kookwater liggen (zo’n 5 à 8 minuten). Smelt ondertussen de boter in een koekenpan voor de garnalen. Roerbak de garnalen tot ze mooi rozerood zijn. Smelt wat boter in een 2e koekenpan en voeg de zeekraal toe. Warm ze kort door en voeg nog wat extra boter toe.

Serveer de asperges met de zeekraal en boter en de gebakken garnalen.

 Video: zo maakt u bouillon van aspergeschillen

Geef een reactie

Reacties (2)

    Karel Swanenberg says:

    Waar zijn de garnalen gemarineerd?.

      Karel Swanenberg says:

      Waar zijn de garnalen in gemarineerd??

Bekijk ook

Meer