Andijviestampot

Andijviestamppot met garnalen-champignonsaus

Een stamppot kan eigenlijk in elk seizoen, dus ook in de zomer. Sandra maakt als basis de andijvie stamppot en serveert er een saus met champignons en Hollandse garnalen overheen.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • klontje boter
  • 1 sjalotje
  • 400 gram kastanjechampignons
  • scheutje witte wijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 200 milliliter slagroom
  • peper, zout
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 200 gram gesneden andijvie
  • scheutje melk

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar.

Smelt wat boter in de pan. Pel en snipper het sjalotje en fruit circa 2 minuten. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Voeg toe en bak circa 5 minuten mee. Blus af met de wijn en voeg de mosterd toe. Laat circa 1 minuut koken. Voeg de room toe en laat circa 5 minuten indikken. Voeg de garnalen toe en verwarm kort door. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de aardappelen af en stoom droog. Voeg de boter toe en stamp tot puree. Voeg de andijvie in delen toe en roer goed door. Voeg daarna een scheutje melk toe.

Verdeel de stamppot over borden en schep hier de garnalen-champignonsaus over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Snipsnap says:

    Hallo Sandra,
    Hoewel het heerlijk weer is, ben ik toch een beetje ziekjes.
    Dus tijd voor iets makkelijks maar wel voedzaam.
    Ik maak dit gerecht met broccoli en gerookte zalm. uw versie heb ik al eerder gemaakt.
    Dat was echt heerlijk, dus dit gaat ook weer heerlijk smaken.
    Een gezellige dag en groetjes daar van mij, Snipsnap

    Rene vd Linden says:

    Ik heb het recept gemaakt alleen kookroom gebruikt ipv slagroom. Klopt het dat de saus daardoor niet dik wordt?