Duur 11:20
Gepubliceerd op 8 september 2017

Stamppot met spinazie en ricotta

Ricotta is een Italiaanse kaas van een koeien- of schapenmelk. Het heeft een milde en zacht zoete smaak. Het bevat relatief weinig zout en vet. Letterlijk betekent ricotta opnieuw gekookt. Het wordt namelijk gemaakt van de wei, de vloeistof die ontstaat door het stremmen van de melk, die overblijft nadat het is gescheiden van de wrongel. Eigenlijk is ricotta dus geen kaas, maar het wordt wel verkocht als kaas. Sandra verwerkt het in een stamppot met spinazie.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram snijbonen
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 200 gram spinazie
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 125 gram ricotta
  • 1 citroen
  • peper, zout

Bereidingswijze:

Breng 2 pannen met water en een beetje zout aan de kook.

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar.

Snijd de puntjes van de snijbonen, snijd de snijbonen in ruitjes en kook ze in de andere pan in circa 4 minuten gaar. Giet af.

Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Voeg wanneer ze beginnen te kleuren de honing toe en laat karamelliseren. Laat op een bord afkoelen.

Giet de aardappelen af, voeg de ricotta toe en stamp het geheel met een stamper tot puree. Snijd de spinazie en de zongedroogde tomaten klein. Voeg de spinazie, snijbonen en de helft van de tomaatjes toe aan de puree. Rasp boven de pan de schil van de citroen en roer alles goed door. Maak het geheel eventueel extra smeuïg door een scheutje van de olie van de zongedroogde tomaten toe te voegen en naar smaak het sap van de citroen boven de pan te persen.

Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de stamppot over borden en bestrooi met de cashewnoten en de rest van de gesneden tomaatjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Jannepauli says:

    Het is vast al eens een keer gevraagd maar voor hoeveel personen zijn de recepten?
    Wij smullen al dagen mee- heerlijk!

    Frans Koster says:

    Weer een bijzondere combinatie van groenten: snijbonen en spinazie….
    heerlijk!
    recept wat ons betreft voor 4 personen.

Bekijk ook

Meer