De Reisplanner

Let op! Trap niet in praktijken van reisaanbieder De Reisplanner

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) waarschuwt voor de praktijken van de reisaanbieder De Reisplanner. Dit bedrijf  probeert potentiële vakantiegangers vermoedelijk in de val te lokken door hen een mooie aanbieding te doen via de telefoon. 

Klachten over de Reisplanner

Volgens de ACM zijn er bij hen al verschillende meldingen binnengekomen over De Reisplanner. Consumenten worden telefonisch door dit bedrijf benaderd met de mededeling dat als zij 149,99  betalen, zij 2 weken per jaar in een luxe villa ergens in Europa mogen verblijven. Als men dit toezegt, ontvangen zij in de meeste gevallen niet de beloofde bevestigingsmail. Ook geeft De Reisplanner geen duidelijkheid over de villa in kwestie.

‘Betaal facturen niet’

Hoewel het ACM benadrukt dat het bedrijf nog geen wettelijke overtredingen heeft gemaakt, is de handelswijze van De Reisplanner volgens de Autoriteit niet in de haak. Daarom roept zij potentiële klanten op om de facturen die het bedrijf stuurt niet te betalen.

Meer partijen

De Reisplanner is overigens niet de enige organisatie die zich bezighoudt met twijfelachtige manieren van telefonische vakantieverkoop. Er zijn meerdere, kleine bedrijfjes actief die dit doen en waar het ACM ook klachten over binnenkrijgt. Mocht u gebeld worden door een dergelijke reisorganisatie, ga dan niet in op hun aanbod.

(Bron: ACM)

Geef een antwoord

Reactie

  1. oosterwijck says:

    ACM is nu in actie gekomen tegen een kleine particuliere oplichter. … Maar tegen grote internationale oplichters, zoals een slecht dubieus telecombedrijf, komen ze niet in actie. dan gebruiken ze het excuus, dat ze niet ingaan op individuele klachten. Tele2 is zo’n telecombedrijf, die met mooie aanbiedingen, consumenten lokt, en daarna niet de beloofde diensten waarmaakt. Op reviewsites, staan inmiddels duizenden klachten over Tele2, maar voor ACM is dat niet verontrustend. Elke dag weer groeit het aantal gedupeerden en dat aantal is vele malen groter als het aantal gedupeerden van De reisplanner. …