Post

Post versturen vanaf januari 4 cent duurder

De dalende postvolumes bij PostNL leiden opnieuw tot duurdere postzegels. Brieven versturen in Nederland kost vanaf januari 2019 0,87 eurocent. Momenteel is dat nog 0,83 eurocent, wat neerkomt op een verhoging van 4 cent.

Stijging van 4,8 procent

Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) stelt jaarlijks vast met hoeveel procent de tarieven voor het basispakket aan postdiensten mogen stijgen. In juli heeft ACM toestemming gegeven om de zegelprijs met maximaal 14 procent te verhogen. De stijging van 4,8 procent valt ruim binnen de door ACM vastgestelde tariefruimte, aldus postbezorger PostNL. Door de duurdere postzegel en met kostenbesparingen wil PostNL het verlies bij de post opvangen.

Gematigd verhogen

Het basistarief voor brieven naar het buitenland wordt 1,45 euro, ten opzichte van 1,40 euro nu. Bij frankeren met de frankeermachine verandert het tarief van 0,77 euro naar 0,81 euro. Resi Becker, directeur Mail Nederland zegt: “Het gematigd verhogen van de postzegelprijs is nodig om de post voor iedereen in Nederland betrouwbaar, bereikbaar en betaalbaar te houden.”

Decemberzegel

De decemberzegel is ook dit jaar 0,05 euro goedkoper dan de reguliere postzegel van 2018, zo meldt PostNL verder. Het gaat daarbij om 0,78 euro voor kerstpost tot 50 gram. De decemberzegels zijn vanaf 5 november te verkrijgen.

(Bron: ANP, NOS)

Geef een reactie

Reactie

    Hanneke60 says:

    Publicatiedatum 2018?? postzegels worden duurder kosten nu € 0.83
    het is nu 2021 en de postzegel kost nu € 0.91
    dus graag even aanpassen op de site