betaalbaar dagje weg

10 tips voor een betaalbaar dagje weg

Ook zonder veel geld uit te geven is er heel veel te doen in ons land. Bekijk onze tips voor een betaalbaar dagje weg.

Stadswandeling

Op websites van gemeentes vindt u vaak veel informatie over de bezienswaardigheden van een bepaalde (vesting)stad of dorp. Zoek er op de betreffende website of via Google Maps een leuke wandelroute bij en u kunt zich urenlang vermaken en nieuwe dingen zien. Zoals bijvoorbeeld in Wijk bij Duurstede (op de foto).

Fietstocht

Zoek eens vanuit huis een gebied op waar u wat minder vaak geweest bent of neem zo mogelijk uw fiets mee naar een mooi natuur- of kustgebied. Ook een optie is het huren van (elektrische) fietsen op een leuke bestemming, maar hier zijn natuurlijk wel meer kosten aan verbonden. Neem lekkere hapjes en drankjes mee van thuis en bekijk tips om die koel te houden.

Vogels spotten

Waarom alleen meedoen aan de jaarlijkse tuinvogeltelling in uw tuin? Ga eens op pad naar een park of bos in de buurt en neem de tijd om de aanwezige vogels te spotten. Andere dieren kunnen natuurlijk ook! In de vogelgids van de Vogelbescherming kunt u van meer dan 300 soorten vogels de namen opzoeken. Neem eventueel foto’s en maak er een sport van de dieren er zo mooi mogelijk op te krijgen.

Puzzeltocht

Leuk om met meerdere mensen te doen is een auto- of wandelpuzzeltocht. Google op gratis puzzeltochten en download een kaartje van een route naar keuze.

Foodtruck festival

Het bezoeken van een Foodtruck festival is over het algemeen gratis. U kunt er terecht voor kleine hapjes en drankjes in een leuke, ongedwongen sfeer in de buitenlucht.

Open bedrijvendag

Bedrijven houden soms jaarlijks een open dag voor belangstellenden. Een leuke manier om eens een blik achter de schermen te krijgen. Bezoek websites van bedrijven die u interessant vindt en houd de lokale krant in de gaten voor advertenties.

Groot tuincentrum

In elke regio is wel een groot tuincentrum te bezoeken. Niets kopen zal een uitdaging zijn, maar het is altijd leuk om het bij ideeën opdoen te houden en plantennamen te leren kennen, om het een betaalbaar bezoek te houden.

Open tuin of landgoed

Verschillende tuinen of landgoederen zijn gratis te bezoeken. Zo kunt u wandelen in een mooie omgeving en genieten van het groen om u heen. Zoals bijvoorbeeld de Vlinderhof van het Máximapark in Vleuten.

Bekijk de agenda van de bibliotheek

De functie van een bibliotheek is tegenwoordig veel ruimer dan het uitlenen van boeken op zich. Bekijk eens de agenda van uw dichtstbijzijnde bibliotheek of 1 in een wat grotere plaats in uw buurt. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, ook gratis dan wel betaalbaar.

Musea bezoeken

Bij sommige musea is de entree laag en op bepaalde dagen in de maand soms zelfs helemaal gratis. Struin eens rond op internet om leuke verrassende musea te vinden die u voor een zacht prijsje of voor nop kunt bezoeken.

betaalbaar eten
Lees ook: Betaalbaar eten doet u zo

(Bron: ANWB, Reisroutes.nl, puzzeltochtonline.nl, archief)

Geef een antwoord

Reacties (7)

 1. Schoppie1948 says:

  Helaas is gebleken dat je bij een Foodtruck Festival voor een glaasje bier een lachwekkend bedrag moet betalen want je betaalt “statiegeld” voor je glas maar kan het niet teruggeven. Soms € 8,00. Het eten van een patatje kost je 4 euro. Een kibbeling soms € 7,50. Dat kan ik geen goedkoop uitje vinden. Stel je eens voor: Vader, moeder en 2 kinderen. Of gewoon ik en mijn partner. Dan ben je ook al een kapitaal kwijt. Laats hadden wij nog brood ( waren een hele dag onderweg) en wilden dat eten, moesten wij bij de ingang VERPLICHT in de prullenbak gooien. Nou ons niet meer gezien!

  1. BlueEyes1953 says:

   tja dat is veel geld , de belastingdruk en btw in dit land is ook veel te hoog en dat wilde ik ook ff zeggen 21 % btw , 52 % loonbelasting , ga er maar aan staan .

 2. Maryse says:

  Wat een prachtige foto van die molen met het poortje eronder!
  Daar zou ik wel eens heen willen.
  Jammer dat er niet bijstaat waar het is! Wie herkent het?

  1. dmekking says:

   Ik kan me vergissen maar volgens mij is dit Wijk bij Duurstede

  2. Rett says:

   Wijk bij Duurstede, staat in het verhaal ook

 3. frankieboy says:

  Hallo Maryse. Volgens mij is het Wijk bij Duurstede.

  1. BlueEyes1953 says:

   klopt Wijk bij Duurstede