Tian van palmkool en aardappelen van Sandra Ysbrandy

Een tian is een soort gratin. De ingrediënten die erin gaan worden vaak heel dun of in heel kleine stukje gesneden en net als bij een gratin gestapeld. Sandra maakt een tian van palmkool en aardappelen.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 gram aardappelen
  • 500 gram palmkool (of boerenkool)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • tomaten op olie, in reepjes gesneden
  • 6 eieren
  • 4 eetlepels oude kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de aardappelen gaar. Laat ze enigszins afkoelen en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.

Scheur de palmkool of boerenkool van de nerf af. Was de palmkool (wanneer u fijngesneden boerenkool gebruikt is dit uiteraard niet nodig). Scheur de palmkool in grove stukken.

Bak de ui en knoflook. Voeg de reepjes tomaat en de palmkool toe. Bak een paar minuten mee. Klop in een kom de eieren los. Voeg de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig, omdat de kaas hartig genoeg is.

Meng de aardappelblokjes en de palmkool door het eimengsel. Schep alles in een ovenschaal van ongeveer 25 x 20 centimeter. Zet de schaal 20 minuten in de oven. Garneer met pijnboompitten.

(Bron: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie