Zaterdag – Geroerbakte biefstukreepjes met roerbakgroente en zilvervliesrijst en gestoofd fruit

In het weekend heeft u doorgaans wat meer tijd en voor zaterdag hebben we dan ook een hoofd- en een nagerecht voor u samengesteld.

Geroerbakte biefstukreepjes met roerbakgroente en zilvervliesrijst

Ingrediënten (2 personen):

  • 150-200 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram roerbakgroente
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 200 gram biefstuk

Bereiding:

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verwarm 1 eetlepel margarine en stoof hierin de roerbakgroente met wat paprikapoeder gaar.

Roer de tomatenketchup los met een paar lepels water en roer dit door de groente. Maak op smaak met wat peper.

Snijd de biefstuk in smalle repen.

Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan en bak hierin de biefstukreepjes in een paar minuten bruin.

Meng het vlees door de groente en schep dit op de rijst.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 570 kcal
Eiwit 35 gram
Koolhydraten 70 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 5 gram
Zout 0,51 gram

appel_peer_orange_shutterstock_1100_300

Gestoofd fruit

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 eetlepel tropische vruchtenlimonadesiroop zonder suiker
  • ½ vanillestokje
  • 1 stevige handpeer
  • 1 appel
  • 2 (bloed)sinaasappels
  • 100 gram magere (griekse) yoghurt

Bereiding:

Meng de limonadesiroop met ½ dl water in een pan.

Snijd het vanillestokje open en doe het bij de limonade. Laat dit 10 minuten zacht trekken.

Maak het fruit schoon.

Snijd de peer en de appel in vieren en leg ze in de siroop.

Laat dit in ca. 10 minuten zacht worden.

Snijd de sinaasappels in plakken en halveer ze.

Meng de sinaasappelplakken er door en laat het afkoelen.

Verwijder het vanillestokje.

Verdeel de compote over 2 coupes en schep er wat yoghurt op.

Voedingswaarden per persoon:

Recept
Energie 155 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 30 gram
Vet 1 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 4 gram
Zout 0,1 gram

Geef een antwoord