Maandag – Couscous met groente en roerbakreepjes

Couscous is een zeer populair gerecht in Noord-Afrika. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe. Van hiermee gemaakt deeg worden in een draaitrommel bolletjes gevormd die net zoals houdbare pasta’s worden gedroogd.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel rozijnen
  • 150 gram volkoren couscous
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 dunne prei
  • 1 courgette
  • 1 (winter) wortel
  • 2 eetlepels olie
  • 2-3 theelepels ras el hanout
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes of tofu
  • 1 theelepel komijnzaad

Bereiding:

Was de rozijnen. Doe de couscous en de rozijnen in een kom.

Breng 3 dl water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.

Schenk de bouillon over de couscous en roer dit met een vork er door. Laat de couscous 5 minuten wellen.

Maak de groente schoon. Snijd de prei in smalle ringen. Halveer de courgette en de wortel in de lengte en snijd de helften in dunne plakjes.

Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de prei met de ras el hanout zacht. Voeg de courgette en de wortel toe en smoor de groente net gaar.

Bak de roerbakstukjes met het komijnzaad in de rest van de olie bruin.

Meng de roerbakstukjes en de couscous door de groente en maak het op smaak met wat peper of paprikapoeder.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 625 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 75 gram
Vet 25 gram
Verzadigd vet 4 gram
Vezels 15 gram
Zout 1,24 gram

Geef een reactie