Maandag – Groente met roerbakreepjes uit de wok

Het recept van vandaag zet u in een mum van tijd op tafel. Het kan met vegatarische roerbakreepjes, maar u kunt er natuurlijk ook kip voor gebruiken.

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 gele paprika
  • 1 flinke prei
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes of kip
  • 1 dl groentebouillon met minder zout

Bereiding:

Maak de groente schoon. Snijd de paprika in reepjes, de prei in ringen, de ui in halve ringen, de venkel in dunne plakken en de champignons in plakjes.

Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.

Roerbak de venkel enkele minuten mee.

Voeg dan de roerbakreepjes of kip, de paprika, de prei en de champignons toe en roerbak de groente nog enkele minuten.

Voeg peper en de groentebouillon toe en smoor de groente verder gaar.

Variatietip:

Lekker met volkoren noedels.

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 290 kcal 550 kcal
Eiwit 20 gram 30 gram
Koolhydraten 15 gram 65 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 15 gram
Zout 1,31 gram 1,33 gram

Geef een reactie