Woensdag – Wijting met tomatensaus

De wijting is een straalvinnige vis uit de familie van kabeljauwen die voorkomt in het noordoosten van de Atlantische Oceaan, in de Noordzee, Zwarte Zee en in delen van de Middellandse Zee.

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 kleine wijtingen
  • Bloem
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 300 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 dl bouillon met minder zout
  • 1 theelepel provençaalse kruiden

Bereiding:

Bestrooi de vis van binnen en van buiten met peper en bestuif de vis met bloem.

Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem. Bak hierin de vis ca. 15 minuten bruin en gaar.

Pureer de tomatenblokjes met de staafmixer.

Was de tomaatjes en halveer ze.

Verwarm de tomaten met de kleingesneden tomaatjes en de bouillon.

Maak de saus op smaak met Provençaalse kruiden en peper. Geef de saus bij de vis.

Variatietip:

Lekker met snijboontjes en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 225 kcal 420 kcal
Eiwit 25 gram 30 gram
Koolhydraten 10 gram 45 gram
Vet 9 gram 10 gram
Verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 15 gram
Zout 0,4 gram 0,44 gram

Geef een reactie