Meer gemeenten willen statiegeld op flesjes en blikjes
Recycling Netwerk Benelux is in november 2017 de statiegeldalliantie gestart. Zij willen het heffen van statiegeld uitbreiden naar flesjes en…
MeerVoedingsmisverstand: hoe gezond zijn zoetstoffen?
Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU in Amsterdam. Iedere maand helpt hij in Tijd voor MAX een voedingsmisverstand…
MeerWilde zeebaars van Antoine Hermans
Het nieuwe jaar brengt vaak goede voornemens met zich mee. Minder en gezonder eten is er daar meestal een van….
MeerHoera! 365 jaar Delfts blauw in Nederland!
Delfts blauw is iconisch voor Nederland. Niet zo gek ook, want het wordt hier al 365 jaar geproduceerd. In maart…
MeerHoge Veluwe gaat voor het eerst in 70 jaar weer bouwen
Nationaal Park De Hoge Veluwe gaat dit voorjaar voor het eerst in 70 jaar weer bouwen in het natuurgebied. Het…
MeerWe eten jaarlijks een kilo te veel zout
Zout. Het zit in veel levensmiddelen verwerkt en we strooien het graag over ons eten. Of dat nu thuis is…
Meer2017 breekt vakantierecord
Nooit eerder zijn Nederlanders zo vaak op een buitenlandse vakantie gegaan als in 2017. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau NBTC-NIPO Research,…
MeerIs het einde van de steekmug in zicht?
Muggen steken en daardoor ontstaan vervelende bulten die erg kunnen jeuken. Althans, dat is de associatie die wij nu nog…
MeerFocaccia van Janny van der Heijden
Wanneer u alleen bent is het soms lastig met het inkopen van eten, omdat verpakkingen vaak voor minimaal 2 personen…
MeerWilde kat settelt zich in Nederland
De Europese wilde kat is definitief terug in Nederland. Vanuit de Eifel en de Ardennen heeft hij zijn weg terug…
Meer