MAX Ouderenjournaal

MAX start met het MAX Ouderenjournaal

Jan Slagter presenteert vanaf maandag 30 maart 2020 elke werkdag het MAX Ouderenjournaal. Het nieuwe programma richt zich op positief, hoopvol, informatief en inspirerend nieuws, toegespitst op de situatie van ouderen in tijden van sociale afstand.

Veelzijdig aanbod

Het MAX Ouderenjournaal biedt handvatten, maar bezorgt ook een glimlach. We nemen een kijkje bij grote en kleine initiatieven in de regio. Het programma geeft ook tips voor afleiding en vermaak. In de rubriek Vraag van de dag beantwoorden kijkers vragen van kijkers. En er worden deuren geopend die nu door coronamaatregelen gesloten zijn. Hoe vergaat het bijvoorbeeld de dieren in de Nederlandse dierentuinen, nu deze dicht zijn voor publiek?

Janny van der Heijden

Heel Holland Bakt-jurylid en culinair expert Janny van der Heijden zorgt voor de nodige kook en eet-inspiratie. Hoe kun je met beperkte middelen, toch een voedzame maaltijd op tafel zetten, zonder dat u heel intensief aan het koken hoeft te slaan? Het programma legt ook contact met ouderen die in isolatie zitten buiten onze landsgrenzen.

Tip van de kijker

Het MAX Ouderenjournaal is op zoek naar uw verhaal. Dat mag een tip zijn hoe u deze tijd op een leuke manier doorkomt of gewoon een verhaal dat u met ons wilt delen. Stuur er een foto bij of een filmpje. Mocht de redactie iets met uw tip, foto of filmpje doen, dan nemen zij hierover contact met u op.

Het MAX Ouderenjournaal is vanaf maandag 30 maart om 16.40 uur te zien op NPO 1.

Geef een reactie

Reacties (6)

 1. Meibloempje says:

  Leuk idee Jan.
  We hebben nu nieuws nodig dat ons afleidt van alle narigheid!
  Niet dat daar geen aandacht aan mag worden besteed maar er is vast nog nieuws wat een glimlach op ons gezicht kan brengen.
  Succes en ik ga, indien mogelijk, zeker kijken.

 2. Sepha says:

  Heel goed

 3. Corrie36 says:

  Wat een goed en positief idee. Weer een fijn initiatief van Max.

 4. Wilmabr49 says:

  Beste mensen,

  Wat nou een journaal speciaal voor ouderen. Snappen wij het gewone journaal niet meer dan???
  Ik vind dit nu echt passen in het hokjes geest gedoe waar Nederland zo goed in is. Sorry maar ik vind het heel denigrerend. Jammer want jullie hebben, mn in de serie’s goede programma’s maar dit is echt de plank misslaan in mijn ogen.
  En even voor de duidelijkheid, ik ben 70 jaar geweest hoor dus hoor bij de groep.
  Met vriendelijke groeten, Wilma Ruijg..

 5. Trekdrop en de Zuurtjes says:

  Beste omroep Max en Jan,

  Wij zijn Trekdrop en de Zuurtjes, een zanggroep die troostoptredens verzorgen voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Wij hebben het heel druk. Wij treden gratis op en geven mini concerten voor de ouderen. Het bijzondere is dat familie en mantelzorgers komen kijken en elkaar kunnen zien op afstand. Samen naar muziek luisteren en samen zingen. Zo fijn dat wij iets kunnen doen voor al deze mensen. Als u wilt kan ik filmpjes sturen. Zo geweldig initiatief MAX ouderenjournaal. Mijn complimenten. Succes en doorgaan.
  Warme groet, Anja Taks
  pr.vrouw van Trekdrop en de Zuurtjes

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Anja, bedankt voor uw bericht. U kunt via https://www.maxvandaag.nl/sessies/paginas/oproep/deel-uw-verhaal-met-het-max-ouderenjournaal/ contact opnemen met de redactie van het MAX Ouderenjournaal.