Zangeres Liesbeth List overleden

Zangeres Liesbeth List is woensdag 25 maart 2020 in haar woonplaats Soest overleden. Dat heeft haar familie gemeld op Facebook. Liesbeth List is 78 jaar oud geworden.

Vlieland

List werd op 12 december 1941 geboren als Elly Driessen in Bandoeng, in Nederlands-Indië. Ze groeide op bij pleegouders op Vlieland. Op haar 18e trok ze naar Amsterdam, waar ze Ramses Shaffy ontmoette. Hij vroeg haar voor Shaffy Chantant, een doorslaand succes. Ramses en Liesbeth werden een begrip, als vrienden en als zangers.

Grande dame

List stond bekend als de Grande dame van het Nederlandse chanson. Met bekende nummers als Pastorale, Aan de andere kant van de heuvels, Kinderen een kwartje en Heb het leven lief. Ze zong veel vertaalde nummers van de Belgische chansonnier Jacques Brel.

Afscheid

“Veel mensen kennen mijn moeder als de enigszins mysterieuze dochter van een vuurtorenwachter op Vlieland, de chansonnière die zong met Brel, Aznavour en Shaffy”, zegt haar dochter Elisah in reactie op het overlijden. “Voor ons was ze in de eerste plaats een bijzondere en lieve moeder, grootmoeder en schoonmoeder. We hebben mijn moeder een afscheid kunnen geven omringd door haar dierbaren,” vermeldt de NOS.

Geplaatst door Liesbeth List op Vrijdag 27 maart 2020

 

De chansonnière wordt in stilte gecremeerd.

Liesbeth List op NPO1

Vanwege het overlijden van List is vrijdag 27 maart 2020 om 21.25 uur het programma Het laatste woord te zien op NPO1. In dit nieuwe programma ziet u een interview door Jeroen Pauw met Liesbeth List. Erica op Reis komt hierdoor te vervallen en wordt op een nog nader te bepalen tijdstip alsnog uitgezonden. Op zondag 29 maart 2020 is om 14.00 uur 70 jaar Liesbeth te zien op NPO1. Toen was geluk heel gewoon verschuift daardoor naar 5 april 2020.

(Bron: ANP, NOS)

Geef een reactie

Reacties (3)

 1. Superinge says:

  Raar dat Erica komt te vervallen zodat we naar een herhaling van Liesbeth List kunnen kijken.
  Er zijn nog 2 netten waarop dit kon worden uitgezonden.

 2. Holiday420 says:

  Woensdag was het 25 maart en geen 26 maart.

 3. oosterwijck says:

  Door de Corona crisis zijn er alleen nog onbenullige, onervaren programmamakers in Hilversum. De rest zit veilig thuis